Jak si vybavit profesionální kuchyni?
Zařizování nebo rekonstrukce profesionální kuchyně obnáší nemalé náklady. Existují však způsoby, jak snížit výdaje a užít si estetické uspořádání. Navíc je vždy originální a zajímavou alternativou k masovému nábytku. Levná kuchyně není nudná, takže kreativní lidé jistě najdou prostor pro přípravu oblíbených pokrmů.
Vybavení přizpůsobte specifikům a možností prostoru
Nabídka výrobců a distributorů profesionálních kuchyňských spotřebičů pro gastronomii je tak bohatá, že řada lidí bez patřičných zkušeností jen velmi obtížně vybírá spotřebiče, které budou v nově navržených prostorách skutečně potřebovat. Abyste zbytečně neutráceli za přístroje, které ve vaší kuchyni nevyužijete vůbec nebo jen v zanedbatelné míře, měli byste si pečlivě promyslet a naplánovat charakter svých prostor a nabídku v ní nabízenou. Zatímco typická restaurace bude vyžadovat průmyslový 6 plotýnkový plynový vařič, pizzerie bude spíše vyžadovat speciální pec na pečení koláčů. Pokud vaše nabídka zahrnuje studené občerstvení nebo zákusky, nepostradatelné budou chladicí skříně nebo stolky. Výběr zařízení, která zapadají do obchodní strategie provozovny, vám umožní snížit náklady a zajistit co nejefektivnější využití nakupovaného zařízení. Podívat se můžete například na https://merxu.com/cs/.
Plynové a klasické sporáky
Bez ohledu na typ prostor, které hodláte spustit, základním vybavením kuchyně budou zařízení pro tepelné zpracování potravin. Majitelé restaurací ve většině případů spoléhají na průmyslové plynové vařiče , které jsou vysoce účinné a umožňují připravovat mnoho různých jídel najednou. V tomto typu prostor by gastronomická kuchyně měla být minimálně 6 plotýnkových, ale mnoho velkých restaurací používá i 8 plotýnkové plynové sporáky, což jim umožňuje obsloužit ještě více zákazníků. Konvektomaty se dobře osvědčují i v případě gastronomických provozů sloužících různé typy speciálních akcí. Jsou mimořádně účinné a umožňují smažit, dusit, vařit, blanšírovat atd. Toto řešení se bude hodit například pro restaurace nebo catering, kde často potřebujete připravovat mnoho jídel současně. Kuchaři oceňují možnosti, které nabízejí konvektomaty. Stejně nezbytné je i vhodné nádobí určené pro gastroprovoz.